Rick Creemers

Rick ‘The Cycling Dutchman’ Creemers is sind 1 september 2015 bezig met een unieke recordpoging, hij fietst de wereld rond op zijn Santos Travelmaster 2.9. In twee jaar tijd wil Rick 55.000 kilometer fietsen en dat verdeeld over 53 landen.

Hij vertrok onder de Dom in Utrecht en ging over de Alpen naar Slovenië en Turkije. Vanuit Azerbeidzjan had hij, door een onmogelijk verkrijgbare band en een rampzalige veerboot, een lastige overtocht naar Kazachstan. Hij trok over de eindeloze Steppe van Kazachstan en verloor daar bijna zijn tenen door bevriezing. Door de uitdagingen op de Steppe moest hij het gedeelte van zijn reis door China helaas overslaan. Hij vloog naar Nepal en trok via India naar Bangladesh. Daar had hij wat last van gedoe met visa en bureaucratie, maar hij ging via Vietnam, Thailand en Maleisië stug door naar Indonesië. Daar maakte hij de oversteek naar Australië, wat hij volledig middendoor kruiste, een trip van 8000 km dwars door de outback. Vervolgens reed hij nog een groot deel langs de zuidkust.
 

Australië was ook de plek waar Rick als kleine jongen inspiratie vond voor zijn reis. Hij reed toen, samen met zijn moeder en zus, in de auto door de Outback en zag twee fietsers met een Nederlandse vlag fietsen. Toen besloot, de toen nog kleine Rick, dat hij dit ooit ook wilde doen.

Vanuit Australië vloog Rick, met een korte ‘uitstap’ in Oahu (Hawaii), naar Alaska. Hij kwam daar tot 200 km onder de Poolcirkel. Vervolgens reed hij door Canada naar de westkust van Amerika en reed tot aan San Francisco en trok daar het binnenland in. Daar deed hij de heetste plek op aarde aan, namelijk Death Valley in Californië, toen Rick daar fietste was het er 52 graden Celcius. Op dit moment had Rick er al iets meer dan 31000 km opzitten en is hij na een noodgedwongen stop in Texas onderweg naar Zuid-Amerika, om vanaf daar naar Antarctica te trekken en door heel Afrika, terug te keren naar Nederland. In Afrika trok hij door gebieden waar hij dagenlang amper mensen tegenkwam. Ook moest hij een stuk van zijn reis helaas met het vliegtuig doen vanwege politiek spanningen in een regio waar hij doorheen wilde fietsen. 

Toen hij dan eindelijk aankwam in Europa zat het ook niet allemaal mee. Zijn ontstoken tand moest getrokken worden en in Spanje zat hij midden in een hittegolf, waardoor hij temperaturen meemaakte van ver boven de 40 graden. 

Toch kwam hij op 2 september 2017 veilig terug in Utrecht. WIl je weten hoe deze dag verliep? Lees het verslag en bekijk de fotos dan hier.
 
The Cycling Dutchman rijdt deze reis op een Santos Travelmaster 2.9 geleverd door Kok fietsen. De fiets is uitgerust met hydraulische velgremmen van Magura, bekend om de superieure stopkracht. Verder rijdt Rick met een Rohloff versnellingsnaaf met 14 versnellingen. Door het grote bereik van de naaf, heeft hij al hellingen van meer dan 30% kunnen beklimmen, bovendien is de naaf duurzaam en onderhoudsarm. Zeker in combinatie met de Gates riemaandrijving heeft Rick een hele sterke en onderhoudsarme fiets. De bagage wordt meegenomen in waterdichte en goed zichtbare Ortlieb tassen. De Santos Travelmaster 2.9  is, net als vele andere Santos modellen, bij ons te koop en ook in onze winkel te bewonderen. Wij helpen Rick echter niet alleen met zijn fiets, maar hij rijdt ook met kleding die door ons geleverd wordt en bij ons te koop is. 
 
 
Wil je Rick Creemers blijven volgen neem dan een kijkje op zijn site of Facebook. Ook via onze website en Facebook zullen we u op de hoogte houden van zijn reis en ervaringen. In oktober hadden wij tijdens een tussenstop van Rick een interview met hem, klik hier om dat interview te lezen. Wij volgen de reis van Rick met veel plezier en hopen op veel veilige kilometers en mooie ervaringen en kijken er nu al naar uit om hem volgend jaar aan het einde van zijn reis te verwelkomen in Utrecht.Rick met de burgermeesterRick in Australie