Verzekeren

U kunt uw fiets laten verzekeren door Kok Fietsen. Wij werken samen met 2 verzekeraars. ENRA en KingPolis. Deze 2 komen bij alle testen als beste uit de bus. Bijvoorbeeld bij de laatste test van de Consumentenbond kwam KingPolis als beste en ENRA als tweede uit de test. Wij kunnen samen met u kijken welke verzekeraar voor u het beste is. Het kan zijn dat de één voor uw postcode goedkoper is als de ander, of dat u de voorwaarden van de één beter vindt dan de ander.
 


ENRA


Wij doen al meer dan 10 jaar zaken met ENRA. De relatie tussen Kok Fietsen en ENRA is meer dan uitstekend te noemen. Erg betrouwbaar en ook bij bijzondere omstandigheden zijn ze coulant. Je kan je fiets laten verzekeren voor 1, 3 of 5 jaar. Bij 1 jaar kan je kiezen voor het betalen van het hele bedrag ineens of maandelijkse premie. Deze is dan doorlopend. Je hebt daarna de keuze tussen 3 verzekeringen:
Je bent verzekerd tegen diefstal en gevolgschade na diefstal. Je hebt wel te maken met afschrijvingen. Dit houdt in dat bij diefstal je recht heb op de aanschafwaarde min de afschrijving. In het 1e jaar(dus vanaf dag 1) is dat 15%, het 2e jaar 20%, 3e jaar 25%, 4e jaar 35% en het 5e jaar 50%.
Je bent verzekerd tegen diefstal en gevolgschade na diefstal. Je hebt niet te maken met afschrijvingen. Je hebt bij diefstal dus altijd recht op de aanschafwaarde.
Je bent verzekerd tegen diefstal en gevolgschade na diefstal. Je hebt niet te maken met afschrijvingen. Je hebt bij diefstal dus altijd recht op de aanschafwaarde. Verder ben je nog verzekerd voor diefstal van onderdelen (denk aan een accu of zadel) en tegen schade (denk aan lakschade bij het vallen). Hier geldt wel een eigen risico van €35,-. Ook krijg je rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering en pechhulp 24/7 in europa. Dit houdt in dat je teruggebracht wordt naar het punt waar je die dag bent begonnen.

KingPolis


Sinds 2021 kan je je fiets door ons ook laten verzekeren bij KingPolis. Je kan een verzekering afsluiten per maand (doorlopend), per jaar of per 3 jaar. Daarna heb je de keuze uit de volgende verzekeringen: