Stadsfietsen

Azor Ameland moederfiets stadsfiets

Stadsfietsen

Een stadsfiets is voor veel mensen de belangrijkste fiets in huis; de boodschappen, naar het werk gaan, de kinderen wegbrengen en op zondag nog een lekker stukje fietsen, het gebeurt allemaal op dezelfde fiets. Een goede stadsfiets is dan ook heel belangrijk, de fiets moet passen bij de dingen die jij belangrijk vindt en waar je de fiets voor gebruikt. In onze winkel hebben we dan ook een groot aanbod aan verschillende stadsfietsen, kom gerust langs in onze winkel om ze te bekijken en testen.
 
Bekijk onze stadsfietsen



Verschillende stadsfietsen

Uiteraard is er veel keus aan stadsfietsen, het is dan ook belangrijk dat u bedenkt waar u de fiets voor gaat gebruiken. Staat de fiets bijvoorbeeld veel buiten of gaat u met veel bagage fietsen? In onze winkel helpen wij u graag met het maken van de juiste keuzes, ook kunt u dan ook gelijk onze stadsfietsen testen.
Het aantal versnellingen is bijvoorbeeld belangrijk. Stadsfietsen zijn te krijgen met 1 versnelling, maar ook 30 versnellingen is mogelijk. Als u kiest voor meerdere versnellingen is het aan te raden om voor een naafversnelling te kiezen; hierbij zitten de versnellingen in de naaf. Dit gaat langer mee en vergt minder onderhoud dan een klassiek derailleur systeem. Bij een naafversnelling is het zo dat er bij minder versnellingen, minder weerstand in de naaf zit. Een naaf met 1 versnelling loopt dus het lichtse, maar u heeft dan geen keus aan versnellingen.

Ook het type frame bij een stadsfiets is heel belangrijk. Gaat u bijvoorbeeld voor een stalen frame, dat zwaarder en comfortabeler is of toch voor een aluminium frame dat net wat lichter is. Ook kunt u kiezen voor een rekje aan de voorkant en/of achterkant. Bij een voorrekje is het fijn als het rekje vastzit aan het frame, hierdoor draait het rekje niet mee tijdens het sturen, onder andere de fietsen van Azor hebben dit. Verder speelt het design natuurlijk ook een grote rol, de fiets moet namelijk ook wel mooi zijn.

Natuurlijk zijn er bij het uitzoeken van een stadsfietsen nog veel meer dingen belangrijk. Komt u gerust eens langs in onze winkel om het ruime aanbod aan stadsfietsen te bekijken en testen. Onze medewerkers helpen u graag naar de ideale fiets.

De merken die wij in onze winkel hebben staan rechts vermeld, klik op de merken om de fietsen te bekijken.



Onze stadsfietsen

Azor
-Stevige en duurzame fietsen die volledig zelf samen te stellen zijn.

VSF Fahrrad Manufaktur
-Sportieve fietsen met goede onderdelen en een aantrekkelijke prijs.
Velo de Ville 
- Minimalistische stadsfietsen met goede onderdelen en strak design.
 

Welke stadsfietsen

  • Vader- / Moederfiets
    Deze fiets wordt vaak moederfiets genoemd, maar ook voor vaders, opa's en oma's en iedereen die kinderen meeneemt is deze fiets geschikt. De fiets is sterk en heeft een voor- en achterdrager, ook is er meer ruimte tussen het zadel en stuur, zodat er makkelijk een kinderzitje gemonteerd wordt. De Azor Ameland met het aluminium oma Pick-up frame is een ideale moederfiets.
  • Transportfiets
    Een transportfiets is een klassieke stadsfiets en is verkrijgbaar in heren en dames uitvoering. De fiets heeft een stevig frame en een voor- of achterdrager. De fiets is op dit moment heel populair en ideaal voor in de grote stad. Er kan weinig kapot aan en je kan veel meenemen. De Azor Texel met het Kruis frame is een klassieke transportfiets met een stevig frame.
  • Sportieve fiets
    Je kan ook een sportieve fiets als stadsfiets gebruiken. Als je bijvoorbeeld lange afstanden moet fietsen of als je weinig bagage mee hoeft mee te nemen is een sportieve fiets een stuk sneller en lichter. Wel heeft een sportieve fiets vaak iets meer onderhoud nodig. De fietsen van VSF Fahradmanufaktur zijn goede stadsfietsen met een licht frame.
Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, neem gerust een kijkje in onze webshop of kom langs in de winkel om de fietsen te bekijken en testen.