Stadsfietsen

VSF S-100 tour stads fiets


Stadsfietsen

Stadsfietsen zijn fietsen die het uitermate geschikt zijn voor het stadsleven. Even een kort ritje naar je werk of naar de supermarkt, maar kan tegelijkertijd tegen een stootje omdat je fiets niet altijd even voorzichtig wordt behandeld in de fietsenstalling.

 

Stadsfietsen zijn veelal te krijgen met 3 versnellingen, maar ook zeker met 7 of 8 versnellingen voor als je net even wat meer wilt kunnen schakelen en wat sneller wilt fietsen. Doordat de versnellingen netjes weggewerkt zijn in de achternaaf en de ketting meestal netjes in een kettingkast is weggewerkt is het onderhoud aan je stadsfiets minimaal. Merken zoals onder andere Azor en Cortina hebben een ruim assortiment aan hippe, robuuste fietsen, mèt of zonder handige transportdrager. Veel stadsfietsen kan je ook krijgen met een transportdrager, ook wel voordrager, en dan wordt je stadsfiets een handige transportfiets waarmee je nog makkelijker je boodschappen kunt doen of je sporttas mee kunt nemen op de fiets.

Merken die wij in onze winkel op voorraad hebben staan rechts vermeld. Klik om de merken te bekijken.Waarom een stadsfiets?

  • Je gebruikt de fiets vooral in de stad
  • Je fietst niet veel lange ritten
  • Je fiets kan tegen een stootje
  • Weinig onderhoud aan je fiets
  • Kinderen, boodschappen en sporttas mee


Onze stadsfietsen

Cortina
Azor
Batavus
VSF Fahrrad Manufaktur
Kalkhoff

Bekijk stadsfietsen in onze webshop