Elektrische fietsen

Velo de Ville elektrische fiets

Elektrische fietsen

We hebben een ruime selectie aan elektrische fietsen staan. Met een elektrische fiets kom je net even verder en pak je hem net even sneller. Ritten maken van 80km is nu mogelijk zonder dat je 'kapot' bent. Zo zie je veel meer van de wereld! Het wordt tegenwoordig ook veelvuldig gebruikt voor woon- werkverkeer. Zweetloos aankomen op je werk is wel zo prettig. En het is veel gezonder en leuker dan met de auto. 
 
Bekijk onze elektrische fietsenVerschillende elektrische fietsen

Het aanbod in elektrische fietsen is enorm.  We hopen dat we hier iets duidelijker kunnen maken dat dat eigenlijk wel meevalt als je de fiets ontleed. Het allerbelangrijkste van een elektrische fiets is het systeem. Motor, accu, display en sensoren. Het beste is is als dit van één en hetzelfde merk is zodat je weinig kans hebt op storingen. Ook is het belangrijk om voor een merk te kiezen wat een goede reputatie heeft zoals Bosch of Shimano. Dan weet je zeker dat je bij elke fietsenmaker terecht kan voor een storing. Uiteraard is een systeem met een goede reputatie ook vaak betrouwbaarder.

Midden-motor, achterwiel-motor of voorwiel-motor.

Hier zullen we wat meer vertellen over het verschil tussen de verschillende plekken van de motor en wat daar het effect van is:

Midden-motor:
Veruit het meest gekozen systeem is de midden-motor. Dat is ook niet zo gek want het heeft veel voordelen. Ten eerste zit het gewicht in het midden, zeker als je daar ook nog je accu laat plaatsen. Dat geeft veel controle over het rijgedrag van de fiets. Ook is een midden-motor altijd ‘intelligent’. Dit houdt in dat het veel sensoren heeft, waaronder een krachtsensor. Hij ‘voelt’ als het ware hoeveel kracht je zet. Dit geeft een heel natuurlijk rijgedrag en als je stopt met trappen, stopt de ondersteuning ook direct. Het voelt niet ‘schokkerig’. Goede merken midden-motoren die een volledig systeem aanbieden zijn Bosch, Shimano, Pendix en Bafang. Deze zijn zeer betrouwbaar en elke fietsenmaker kan hiermee werken. De fietsmerken Velo de Ville, Azor, Santos, Bakfiets.nl en Cortina hebben modellen met een midden-motor.

Achterwiel-motor:
Een achterwiel-motor heeft ook altijd een ‘intelligent’ systeem. Net als de midden-motor geeft dit dus een heel natuurlijk rijgedrag wat niet schokkerig is. Nog een groot voordeel is dat een achterwiel-motor vaak nog krachtiger is. Vandaar dat je dit ook vaak ziet in speed-pedelecs die 45km/h moeten kunnen. Ook een voordeel is dat je het frame niet heel erg aan moet passen zodat een midden-motor erin past (Pendix-syteem uitgezonderd). Een achterwiel-motor wordt gewoon in het achterwiel gespaakt. Daardoor kan je ook na een aantal jaren weer een nieuw systeem in je fiets plaatsen. Een nadeel van een achterwiel-motor is dat je geen naafversnelling meer kan kiezen. Daar zit de motor namelijk al. Je zit dan vast aan derailleur versnellingen met open kettingkast.  Wat ook een mogelijkheid is, is om te kiezen voor een Pinion versnellingsbak, wat erg goed is, maar wel prijzig. Fietsmerken welke wij verkopen met een achterwiel-motor zijn Santos en Klever.

Voorwiel-motor:
Een voorwiel-motor heeft vaak geen ‘intelligent’ systeem. Dat houdt in dat het werkt met een rotatie-sensor. Hij ziet eigenlijk dat je je pedalen ronddraait en gaat meehelpen. Hij voelt echter niet hoeveel kracht je zet en als je wilt stoppen duurt het nog een fractie van een seconde voordat hij ook stopt. Dit zorgt ervoor dat het een beetje schokkerig aan kan voelen. De aandrijving zit dus in het voorwiel. Je stuurt uiteraard ook met je voorwiel. De kans op slippen en vallen is daardoor groter met een voorwiel-motor. Vooral in bochten. Nu is er ook een groot voordeel: Het is een stuk goedkoper. Je hebt al een elektrische fiets met voorwiel-motor vanaf € 1459,-. Ook is het niet nodig om een frame erg aan te passen, zoals je wel bij een midden-motor moet doen. Een voorwiel motor zit in sommige modellen van Cortina, Azor en Brompton.

Natuurlijk zijn er bij het uitzoeken van een elektrische fietsen nog veel meer dingen belangrijk. Komt u gerust eens langs in onze winkel om het ruime aanbod aan elektrische fietsen te bekijken en testen. Onze medewerkers helpen u graag naar de ideale fiets.

De merken die wij in onze winkel hebben staan rechts vermeld, klik op de merken om de fietsen te bekijken.Onze elektrische fietsen

Azor
-Stevige en duurzame (stads)fietsen die volledig zelf samen te stellen zijn.
Velo de Ville
-Mooie (elektrische) fietsen die zelf samen te stellen zijn.
Santos
- Hoogwaardige E-bikes die je leven lang mee gaan en die zelf samen te stellen zijn.
Brompton
- Compacte, degelijke (elektrische) vouwfietsen

 

Welke elektrische fietsen

 • Elektrische stadsfiets
  Een elektrische stadsfiets moet sterk, degelijk en onderhoudsarm zijn. Een rechte fietshouding is ook fijn, zodat je goed om je heen kan kijken. Ook prettig is het als je veel bagage mee kan nemen voor bijvoorbeeld boodschappen. Sterke bagagedragers aan zowel de voor- als achterkant is een aanrader. Azor en Cortina maken zulke E-bikes.
   
 • Elektrische vader- of moederfiets
  Een elektrische vader- of moederfiets moet eigenlijk dezelfde eigenschappen hebben als een stadsfiets, maar daar is een sterke bagagedrager nog meer van belang. Ook de mogelijkheid voor een dubbele standaard en stuurstabalisator(veer) of stuurslot is een must. Ook daarvoor hebben wij de merken Azor en Cortina.
   
 • Elektrische trekkingfiets
  Bij een elektrische trekkingfiets moet je denken aan recreatief gebruik. Bijvoorbeeld als je af en toe een ritje van 80km wil fietsen. Hierbij is actieradius, comfort en betrouwbaarheid belangrijk. Actieradius omdat je natuurlijk zover mogelijk wil kunnen fietsen zonder dat je de accu op moet laden. Comfort omdat je zonder problemen een paar uur in het zadel wilt kunnen zitten en betrouwbaarheid omdat je niet ineens met een storing wil zitten ergens in een heideveld. Velo de Ville maakt de ideale elektrische trekkingfiets. Ze maken alleen gebruik van midden-motoren van Bosch en Shimano (super-betrouwbaar) en de fietsen zijn helemaal zelf samen te stellen.
 
 • Elektrische vakantiefiets
  Een elektrische vakantiefiets moet dezelfde eigenschappen hebben als een trekkingfiets, maar een verschil is dat het ook nog een krachtige motor moet hebben (je wil immers ook in heuvelachtig of zelfs bergachtig landschap fietsen). Het moet ook goede bagagemogelijkheden hebben. Daar zijn sterke voor- en achterdragers erg belangrijk. Ook een stijf frame is een must. In binnen- en buitenland zijn ze het erover eens. Santos is op dit gebied moeilijk te evenaren. Santos elektrische fietsen zijn zo ontworpen dat je na bijvoorbeeld tien jaar het hele systeem kan vervangen. Built for life dus.
 
 • Elektrische vouwfiets
  Brompton heeft misschien wel de beste elektrische vouwfiets gemaakt tot nu toe. Je kent het merk misschien al wel van de gewone vouwfietsen. Ze hebben hetzelfde design gebruikt als hun gewone vouwfietsen, maar nu met een motor in het voorwiel. Je klikt de accu erop en hij is klaar voor gebruik! Erg compact en erg licht. Ideaal voor op de camper, boot of woon-werkverkeer met de trein.
 
 • Elektrische vouwtandem of elektrische tandem
  Een elektrische vouwtandem moet dezelfde eigenschappen hebben als een trekkingfiets of vakantiefiets. Het moet uiteraard geschikt zijn voor lange ritten. Comfort, zithouding en actieradius zijn bij al onze vouwtandems en gewone tandems uiteraard heel goed. We verkopen vouwtandems van Azor en Multicycle. Wilt u een zeer stijf frame dan komt u uit op het merk Santos.
 
 • Elektrische bakfiets
  Elektrische bakfietsen hebben we van het merk Bakfiets.nl. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige bakfietsen met een middenmotor van Shimano Steps. Superstijf frame is zo gemaakt dat hij buiten kan blijven staan zonder dat hij snel wegroest of dat er storingen komen. Veel roestvrijstalen onderdelen zorgen daarvoor. De bak is van hout dat niet kan rotten en de elektrische onderdelen zijn beschermt tegen vocht.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, neem gerust een kijkje in onze webshop of kom langs in de winkel om de fietsen te bekijken en testen.