Riemaandrijving

Riemaandrijving - Belt Drive Carbon

Riemaandrijving (Carbon Belt Drive)


Riemaandrijving of 'Belt Drive' wordt op steeds meer fietsen gebruikt als de aandrijving die de ketting vervangt. De Belt Drive is een met carbon versterkte riem die veel voordelen met zich meebrengt ten opzichte van de traditionele metalen ketting. Ben je nieuwsgierig? Lees verder of kom langs om eens met riemaandrijving te fietsen!

Waarom een riem in plaats van een ketting?
Een riem is schoon, snel, hoef je niet te smeren, mag vies worden en gaat veel langer mee dan een ketting, kortom weinig onderhoud! Er zit bijna geen rek in de riem, hierdoor fiets je heel direct en heb je veel contact met de fiets. Daardoor fiets je uiteindelijk lekkerder! Een beetje ketting weegt al snel meer dan 200 gram terwijl de riem slechts 82 gram weegt. Ook gaat een riem vele malen langer mee dan een ketting.Riemaandrijving is duurzaam
De riem gaat lang mee, maar je kan er ook perfect mee van het asfalt af. De riem is bestand tegen stof, water, sneeuw en ijs. Voor fietsavonturiers is een fiets met riemaandrijving dus ook zeker het overwegen waard. 


 

Voordelen van een riem ten opzichte van een ketting

  • Lichter dan een ketting
  • Geen smering nodig
  •  Rijdt soepeler
  • Roest niet
  • Zeer weinig onderhoud
  • Sterk en duurzaam


Vakantiefiets met Riemaandrijving
Op fietsvakantie op een vakantiefiets met riemaandrijving is echt genieten! Het geruisloze, directe fietsen samen met weinig onderhoud en geen smeren, zorgen ervoor dat je zorgeloos fietsplezier hebt. Om deze reden is riemaandrijving al veel te vinden op vakantiefietsen, daarnaast omdat een riem vaak ontzettend lang mee gaat. Er zijn al testritten gemaakt waarbij een riem meer dan 20.000 km is meegegaan.


Rohloff, Pinion en Shimano
Riemaandrijving is te verkrijgen op de meest bekende versnellingssystemen. De riem wordt voornamelijk gebruikt in combinatie met een Rohloff naaf. Maar je kunt riemaandrijving ook op fietsen met het Pinion versnellingssysteem krijgen of met Shimano Nexus 8 en Shimano Alfine 8 of 11 systemen.


Onze merken met riemaandrijving

Santos
Vello de Ville
VSF Fahrrad Manufaktur

Cortina

Wilt u meer weten? Kom langs in onze showroom om onze fietsen met riemaandrijving te testen of neem eerst contact met ons op.