Een avontuur met de Brompton

Een avontuur met de Brompton
Het is weliswaar al een iets ouder filmpje, maar het blijft de moeite waard. In 2011 kwam de Britse avonturier Alastair Humphreys op het idee voor een reis van het zuiden van de Shetland eilanden naar het noorden. Dit idee kreeg hij tijdens een Cricket wedstrijd toen Muckle Flugga, het noordelijkste puntje van de Shetland eilanden werd genoemd.

Samen met filmmaker en mede-avonturier Joe Sheffer besloten ze de reis te maken op een Brompton vouwfiets. De reis zou gedaan worden zonder hulp van buitenaf, dit betekende niet alleen dat ze alle bagage zelf mee moesten meenemen, ook konden ze geen gebruik maken van bussen en veerboten om de oversteek tussen de versschillende eilanden te maken. Dus werden er op de reis ook 2 opblaasbare roeiboten meegenomen, tijdens het varen werd de Brompton opgevouwen en op de roeiboot gebonden.

De reis duurde drie dagen en leverde unieke beelden op, de film en een aantal beelden kun je hieronder bekijken. Voor het volledige verslag en alle foto's (in het engels) kun je hier terecht.
Brompton avontuur op de Shetland eilandenBrompton avontuur op de Shetland eilandenBrompton avontuur op de Shetland eilandenBrompton avontuur op de Shetland eilanden