7 tips voor Brompton eigenaren

7 tips voor Brompton eigenaren

Hopelijk ben je al tevreden met je huidige Brompton, of ben je van plan er binnenkort eentje aan te schaffen. Met deze 7 tips kan je bovendien nog meer uit je geliefde vouwfiets halen!

 

Laat je Brompton onderhouden (of doe het zelf)

 

Onderhoud je Brompton en voorkom narighedenEen Brompton is duurzaam, maar heeft  wel wat onderhoud nodig. Af en toe even schoonmaken en een drupje olie moet voldoende zijn. Natuurlijk is een onderhoudsbeurt ook aan te raden, maak daar even een afspraak voor in onze werkplaats!
Met het juiste onderhoud, blijft je Brompton vouwfiets in een betere staat en fietst die ook nog eens beter!

Pomp je banden op

 

Pomp je Brompton banden op naar de juiste spanningNiet geheel onbelangrijk, is de banden op de juiste spanning brengen. Een Brompton band is veel kleiner dan een normale fietsband en dient daarom harder opgepompt te worden. Met een goede hogedrukpomp, kom je makkelijk tot de benodigde hoeveelheid lucht. Op de zijkant van de band vindt je trouwens hoeveel lucht er in de banden mag, check ongeveer 1 keer per week of de banden nog op spanning staan. Met de juiste bandenspanning fietst het toch beter!

Schaf een tas aan

 

Brompton Tassen maken het leven een stuk makkelijkerWaarom zou je nog een veel te zware en warme rugzak meenemen als je ook een stijlvolle en praktische Brompton tassen kan gebruiken? De tassen zijn er in verschillende kleuren en maten en zijn makkelijk op de vouwfiets te monteren. Een Brompton tas gaat je een hoop gesleur besparen en ziet er ook goed uit!

Master the fold

 

Vouw je Brompton lekker snel opEen vouwfiets kan je natuurlijk alleen maar optimaal gebruiken als je de fiets ook makkelijk kunt vouwen. Gelukkig heeft de Brompton vouwfiets het beste vouwsysteem op de markt en is de fiets makkelijk en compact op te vouwen. Hoe sneller je hem opvouwt, hoe eerder je op je werk / thuis of in de trein bent!

Stel de fiets af

 

Stel je Brompton af en laat hem opmetenDankzij de vele mogelijkheden voor sturen en zadelpennen bij aanschaf van een Brompton vouwfiets, is de fiets voor mensen van alle lengten geschikt. De zadelhoogte is makkelijk af te stellen, maar het zadel kan ook kantelen en naar voren- en achter worden verschoven. Twijfel je over je positie of heb je last van klachten, kom even langs in onze werkplaats en dan zetten we jou weer perfect op je fiets. Voorkom klachten en blessures met de juist houding!

Registreer jouw Brompton

 

Registreer je BromptonWist je dat je je Brompton ook kunt registreren op brompton.nl/my-brompton ? Zo blijf je op de hoogte van de laatste product updates en nieuwtjes. Bovendien wordt de Brompton-garantie dan geactiveerd en heb je altijd alle informatie over jouw vouwfiets bij de hand.

Wees voorbereid

 

Wees voorbereid op pech onderwegNatuurlijk hoopt niemand erop, maar het kan voorkomen dat je pech krijgt tijdens het fietsen. En dan is het maar beter dat je voorbereid bent. Met een kleine multitool en plaksetje of een binnenband kan je de meeste problemen wel verhelpen. Met een klein beetje voorbereiding kan je met plezier blijven doorfietsen.


  Featured image is courtesy of 030photography.com (Sven Jaeger) - icons are courtesy of Kok Fietsen