Daan van Meeuwen

Daan van Meeuwen is een echte wedstrijdrijder. Al vanaf zijn 8ste zit Daan op de fiets en rijd hij wedstrijden. Als klein jongentje keek hij altijd naar de Tour de France en reed hij op zijn fietsje rondjes om het huis. Toen hij een sport moest kiezen, was de keus snel gemaakt. Op zijn kleine fietsje ging hij steeds meer fietsen en werden de afstanden groter. Hij begon bij Wielervereniging het Stadion en reed daar zijn eerste wedstrijden, toen hij eenmaal de smaak te pakken had ging hij naar Willebrord wil Vooruit in Brabant. Daar reed hij bij de junioren categorie een heel mooi programma, met wedstrijden in binnen- en buitenland. Zo reed hij in Frankrijk, Spanje, België, Denenmarken, Polen, Duitsland en Zweden. Daan heeft in deze jaren ook veel geleerd en heel veel ervaring opgedaan. Tijdens deze wedstrijden kan het er soms hard aan toe gaan en worden er hoge snelheden gehaald. 

De wedstrijden waar Daan van houdt zijn met name de klimwedstrijden en de wedstrijden met een zwaar parcours. Zo werd hij dit jaar in U6 cycletour 2de in een lastige aankomst bergop. En reed hij in het buitenland een aantal goed uitslagen in lastige wedstrijden.  Vanaf volgend jaar rijd Daan bij de beloften categorie (Under 23) en zal het allemaal nog serieuzer worden. Daan zal dan ook bij UWTC de Volharding in Utrecht gaan rijden. Hier kan hij een heel mooi programma rijden. Om zich optimaal voor te bereiden op het aankomende seizoen zal Daan van december tot en met maart in de Sierra Nevada in Spanje verblijven. Hier kan Daan ideaal trainen en rusten. 

Daan rijdt op een Focus Izalco team sl met Shimano Dura Ace Di2 van Kok fietsen. Dit is een echte racer, lichtgewicht en afgemonteerd met de beste materialen. Het elektronisch schakelen zorgt ervoor dat Daan op elk moment makkelijk van versnelling kan wisselen. De fiets is ideaal voor het klimwerk door het extreem lage gewicht, maar tegelijkertijd ook heel stijf zodat de fiets ook op het vlakke zijn mannetje staat. 

Als u meer wint weten kunt u onze nieuwspagina  en Facebook in de gaten houden! Hier komen updates van Daan binnen met gave onboard filmpjes en mooie foto's. Ook kunt u terecht op de Facebookpagina van Daan, zo blijft u op de hoogte van alle wedstrijden.