Corona

 Er is helaas een behoorlijke schaarste ontstaan in fietsen en in steeds meer fietsonderdelen en accessoires. Deze situatie gaat het komend jaar niet beter worden en zeurt vermoedelijk ook daarna nog door. Het slechte nieuws is dat we daar allemaal een hoop pijn van gaan krijgen. Wat te doen om de schade te beperken?

Uiteraard doen we er alles aan om voorraad te hebben én te krijgen maar op steeds meer items is de levertijd schrikbarend. Dit wordt veroorzaakt door een wereldwijd geëxplodeerde groei in fietsgebruik sinds Corona. Er is simpelweg veel meer vraag dan aanbod en meer produceren duurt extreem lang. Helaas wordt alles verslechterd door een verstoorde balans in scheepscontainer vervoer vanuit Azië. Levertijden van een half jaar zijn geen uitzondering en ook dan is de beschikbaarheid beperkt.

Wat kunnen we samen doen om teleurstellingen te beperken? 

- Reparatie, onderhoud en vervangen slijtage onderdelen: kom langs of bel om nu al je fiets op slijtagegraad te laten checken. We kunnen dan nu al eventuele slijtage onderdelen die in aanmerking komen in bestelling zetten of reserveren. Daarmee doen we er alles aan om te voorkomen dat straks je onderdelen dermate versleten zijn dat je niet meer kunt fietsen zonder bijvoorbeeld nieuwe ketting en tandwielen of remblokjes. 

- Aanschaf nieuwe fiets. Mogelijkheden lopen sterk uiteen. Veel fietsen zijn zelfs niet meer bestelbaar en is er geen duidelijkheid over wat wel weer komt en wanneer. Voor bepaalde fietsen zijn er nog nauwelijks beperkingen. Onze merken Azor  en de Santos fietsen zijn bijvoorbeeld goed bestelbaar omdat die gecustomized worden geproduceerd en daar veel voorraad voor is opgebouwd. Wil je komende maanden/half jaar een fiets aanschaffen dan kun je het beste nu contact opnemen. We verkennen wat je zoekt en kijken wat daarop matcht en nog geleverd gaat worden omdat we daar al uitstaande orders voor hebben. We kunnen dan een nog te leveren fiets aan jou toebedelen en voorkomen dat je achter het net vist. 
Kortom een kwestie van nu actie ondernemen als je wat wilt of juist wilt voorkomen. We hopen, misschien tegen beter weten in, dat in de loop van het jaar ergens in de zomer op deelaspecten betere vooruitzichten komen.