BUC

Brompton Urban Challenge - Kok Fietsen Utrecht

De Brompton Urban Challenge Utrecht is al weer over. Aangezien dit de eerste editie in Utrecht zou worden, was het natuurlijk spannend hoe het uiteindelijk zou uitpakken. Er ging behoorlijk wat voorbereiding in zitten, de Challenges moesten worden voorbereid, er moesten partners worden gevonden, kortom een hele onderneming.

Brompton Urban Challenge - Kok Fietsen Utrecht
Zondag 16 juli 2017 moest dan ook voor alle deelnemers een groot succes worden. ‘s ochtend kwamen alle vierentwintig deelnemers samen op de Mariaplaats in het centrum van Utrecht, een betere locatie is er haast niet. Er was koffie en thee en Peek en Van Beurden had een heerlijk bakje yoghurt met gedroogd fruit en gezonde granola. Tegelijkertijd konden wij de papiertjes met de “challenges” uitdelen en de teams samenstellen. Nadat er verteld was wat precies de bedoeling was en de vragen waren gesteld, was het al meteen tijd voor de eerste challenge.

Zijnde de “Le Mans start”, elk groepje moest de Bromptons inklappen en vervolgens zo snel mogelijk uitklappen en wegrijden, het team dat als snelste de streep overkwam had de eerste challenge gewonnen. Al meteen werd duidelijk dat de teamsfeer er goed inzit. De snelste groepsleden, hielpen de minder ervaren leden om zo toch een snelle tijd binnen te halen. Nadat alle groepjes de eerste challenge hadden afgerond, mochten ze hun eigen route bedenken om de rest van de challenges met het groepje op te lossen. Het was aan de teams om de best mogelijke inzending voor elkaar te krijgen. Dit mocht variëren van een foto tot aan een voorwerp dat ze weer mee terug namen. We kregen op social media dan ook al snel de eerste foto’s en video’s binnen.

Brompton Urban Challenge - Kok Fietsen Utrecht

Aangezien de deelnemers al om half elf op de Mariaplaats waren en rond half drie terug werden verwacht, was het natuurlijk noodzakelijk ergens te lunchen. Om het onze deelnemers niet te moeilijk te maken, hadden de jongens van Vers Saladebar Utrecht een heerlijk en gezonde lunch geregeld. De deelnemers werden voorzien van een salade en drankje en ze konden even op adem komen terwijl de Brompton fietsen veilig in de winkel op de Nachtegaalstraat stonden.

Na de lunch, was er nog tijd voor de resterende challenges. De groepjes gingen weer hun eigen gang. Ze vertrokken richting het penthouse van de Neudeflat of namen foto’s in het Spoorwegmuseum om uiteindelijk om half drie weer terug te zijn op de Mariaplaats.

Eenmaal daar gearriveerd werden de deelnemers nog verwend met een verfrissende drankje, maar moest de jury vervolgens hard aan de slag om een winnaar uit te roepen, iets wat niet gemakkelijk was. Een drietal teams bleek aan elkaar gewaagd en dus werd er een allesbeslissende finale in het leven geroepen. De drie beste teams moesten met de Topeak pomp zo snel mogelijk tot de 6 bar komen.

Dit gaf vervolgens de doorslag, waardoor er een mooie winnaar uit de bus kwam, zij kregen dan ook een mooie lederen zadeltas van Brooks mee naar huis. Uiteraard gingen de andere groepjes niet met lege handen naar huis, maar kregen zij een goed gevulde goody bag mee.

Het was een dag die uitpakte zoals we hadden gehoopt; iedereen had het naar zijn zin, het weer en de locatie waren top en er zijn hele mooie inzendingen binnengekomen. Kortom, tot volgend jaar!

Brompton Urban Challenge - Kok Fietsen Utrecht
Brompton Urban Challenge - Kok Fietsen Utrecht
Brompton Urban Challenge - Kok Fietsen Utrecht
De Brompton Urban Challenge Utrecht is mede mogelijk gemaakt door:
Brompton Urban Challenge - Brooks - Sponsor
Brompton Urban Challenge - Brompton - Sponsor
Brompton Urban Challenge - Peek en van Beurden - Sponsor
Not all images are made by us. Some are made by 030photography.com (Sven Jaeger). If you want to use any of the images please contact us or Sven.