De verschillende soorten tandems op een rijtje!

De verschillende soorten tandems op een rijtje!

Tandem Soorten

 

Bij het kiezen van een nieuwe tandem zijn er veel verschillende mogelijkheden. Bovendien moet de fiets geschikt zijn voor meerdere personen en is de keus afhankelijk van veel factoren. Daarom is het handig om van te voren vast te weten wat er voor verschillende soorten tandems zijn, vandaar dit overzicht. Uiteraard is niet elke tandem in een bepaalde categorie te plaatsen en vaak is er met een kleine aanpassing van een bepaald soort tandem in één keer een heel ander soort tandem. Echter geeft dit overzicht u wel een globale indruk en hopen wij u hiermee op weg te helpen naar uw perfecte tandem. Natuurlijk zien wij u het liefst in onze winkel om u te voorzien van persoonlijk advies, wij kunnen de tandem dan ook volledig naar uw wens aanpassen.

 
  • Racetandem

De racetandem is geschikt als je op zoek bent naar de snelst en lichtst mogelijke tandem. Het frame is gemaakt van lichtgewicht en stijf materiaal, zoals aluminium of zelfs carbon. De zithouding op deze fiets is sportief en vaak zit je dicht op elkaar. Bovendien stuurt deze tandem vaak heel direct en is het comfort net wat minder dan op andere tandems. Racetandems zijn vaak lastig te verkrijgen en de gemiddelde fietsenzaak heeft ze niet op voorraad, ook omdat de fiets helemaal aan wens aangepast moet worden kunt u het beste bij ons langs komen, mocht u interesse hebben in een mooie racetandem.

 
  • Toertandem

De toertandem is de ideale fiets voor lange tochten en mooie dagjes uit. Er wordt gebruik gemaakt van een lichtgewicht frame, dat tegelijkertijd nog wel voldoende comfort biedt. Ook is de houding op deze tandem iets meer rechtop dan bij een racetandem. Deze fiets is standaard minder geschikt voor veel bagage, uiteraard is er nog veel mogelijk om ook deze fiets geschikt te maken voor langere tochten. Al met al is deze tandem geschikt voor lange tochten op een lekkere snelheid zonder in te leveren op comfort. De modellen van Multicycle zijn zeer geschikt als toertandem, ze zijn licht en hebben een comfortabele zitpositie. De modellen zijn ook verkrijgbaar met elektrische ondersteuning. Ook de Hase Pino is geschikt als toertandem, door het lage gewicht en de snelle zitpositie is dit een hele mooie tandem voor lange tochten.

 
  • Vakantietandem

De vakantietandem, is zoals de naam al doet vermoeden, uitgerust voor vakantie’s

en lange tochten met veel bagage. Het frame is meestal net iets zwaarder, dan bij de toer- of racetandem, wel is het frame altijd heel stijf. Hierdoor kunnen probleemloos hoge snelheden met veel bagage gehaald worden. Ook de onderdelen die op deze tandems gemonteerd worden zijn geschikt voor deze lange tochten en het hogere gewicht, zo worden de meeste vakantie tandems geleverd met schijfremmen of hydraulische velgremmen. Vaak behoort zelfs een derde rem tot de opties. Uiteraard is comfort tijdens de lange tochten belangrijk en is daar zeker rekening mee gehouden in het ontwerp van deze fietsen. De Santos Double Travel is een uitstekende vakantietandem. De stevige buizen zorgen voor een stijf frame, maar door de top afmontage blijft de fiets toch heel licht. Bovendien is deze fiets goed geschikt voor veel bagage.

 
  • Mountainbike tandem

Ook bij de mountainbike tandem zit het gebruik in de naam, deze tandem is geschikt voor off-road gebruik. De fiets heeft uiteraard bredere banden met meer grip. Ook is deze fiets zeer comfortabel en is de fiets wendbaarder. Uiteraard is deze tandem wel een stukje zwaarder dan de meeste andere tandems, onder andere doordat er een stevig frame gebruikt moet worden. De mountainbike tandem is met kleine aanpassingen ook zeer geschikt om mee op de weg te rijden, zeker als u op zoek bent naar een comfortabele en makkelijk hanteerbare tandem. De Conway MTB tandem is een mooi voorbeeld van een betaalbare, doch hele goede mountainbike tandem. De verende voorvork en de bredere banden zorgen voor veel comfort en zekerheid. Het stevige frame en de kleinere wielen zorgen voor zorgeloos fietsplezier op alle ondergronden.

 
  • Vouwtandem

De vouwtandem blinkt uit in zijn compacte formaat. Doordat de tandem vaak op één of twee plekken kan vouwen is de tandem makkelijker op te bergen of mee te nemen in en op de auto. Met name een reguliere tandem meenemen op vakantie kan som een hele klus zijn. In combinatie met bijvoorbeeld een Diamant Fietsendrager is dit met een vouwtandem een stuk beter te doen. De vouwtandem is verkrijgbaar in verschillende varianten, van een relatief lichte Multicycle tot een stevige Azor. Wel is het zo dat een vouwtandem vaak iets minder stijf en net iets zwaarder is dan de meeste andere tandems. Onder andere Azor en Multicycle hebben mooie vouwtandems in het assortiment. De Azor modellen, zijn zoals u van Azor gewend bent, heel stevig en geschikt voor gebruik in de stad en kortere ritjes. De modellen van Multicycle zijn iets lichter en heel geschikt als toertandem. Bovendien zijn de modellen van Multicycle en Azor ook verkrijgbaar met elektrische ondersteuning, zodat uw ritjes nog net wat langer kunnen zijn. Ook de Hase pino Tandem is vouwbaar en dus gemakkelijk mee te nemen, bovendien is deze tandem heel licht. Hierdoor en door de afwijkende zitpositie is deze tandem uitermate geschikt voor lange en snelle tochten.