Vrijwillige terugroepactie Brompton

Vrijwillige terugroepactie Brompton

Vandaag heeft Brompton tot een vrijwillige terugroepactie besloten. Na een diepgaand onderzoek heeft Brompton gekozen voor een vrijwillige terugroepactie, het wordt aanbevolen om het betreffende onderdeel te vervangen.

 

Het betreft een onderdeel dat van april 2014 t/m mei 2017 is gefabriceerd. De door het externe bedrijf FAG geleverde trapas heeft een hogere kans om te breken dan normaal. De trapas voldoet nog steeds aan de internationale veiligheidsnormen, maar niet aan de hoge kwaliteitseisen die Brompton aan zijn producten stelt.

De kans dat er daadwerkelijk iets breekt is weliswaar heel klein, meer aangezien Brompton haar kwaliteit wil kunnen waarborgen hebben zij toch besloten tot een terugroepactie over te gaan. Alle gemonteerde bottombrackets die door deze leverancier zijn gemonteerd zullen worden vervangen.

 

De betrokken fietsen zijn te herkennen aan het serienummer op het frame. (zie onderstaande afbeelding)

Brompton Serial Number

 

 

De fietsen waarvan de trapas vervangen dient te worden hebben serienummers van 1403284144 tot en met 1705150001.

 

Heeft u een fiets met dit serienummer, neemt u dan contact met ons op of kom langs in de winkel om uw trapas te laten vervangen. Ook als u twijfelt kunt u met ons contact opnemen, wij zullen dan voor u kijken of de trapas vervangen dient te worden.

 

Brompton en wij bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak. Uiteraard willen wij dat onze klanten kunnen vertrouwen op de producten en kwaliteit van onze producten. Mocht u nog vragen of opmerkingen dan horen wij het graag.