Fietsplan fiets kopen?

Fietsplan fiets kopen? Lees hier hoe en wat!

Sinds 1 januari 2015 is het Bedrijfsfietsenplan niet meer van kracht en valt het aanschaffen van een fiets met belastingvoordeel onder de werkkostenregeling (WKR). Binnen deze regeling kan uw werkgever er voor kiezen u de mogelijkheid te geven een fiets te kopen en te betalen uit uw bruto salaris. Voor de werkgever zijn hier regels aan verbonden en geldt er een beperking voor de hoogte van het bedrag.


Hoe koop ik een fiets via de WKR? (fietsplan in 2015)


De methode waarop u een fiets aanschaft via de WKR is als volgt:

Stap 1: Informeer bij uw werkgever

Vraag uw werkgever óf en voor welk bedrag u een fiets mag aanschaffen binnen de WKR. Uw werkgever kan de administratie zelf beheren of werken met een bemiddelaar zoals NFP, FiscFree of BFN.

Stap 2: Zoek uw nieuwe fiets uit

Bekijk ons fietsaanbod en zoek uw nieuwe fiets uit. Wanneer u een fiets ziet die meer kost dan dat de WKR van uw werkgever toestaat dient u het meerbedrag netto zelf te betalen.

Stap 3: De betaling van uw nieuwe fiets

De betaling hangt af van uw werkgever. Vraag dus aan uw werkgever wat voor de u de juiste optie is:

Zijn er kosten aan verbonden?

Soms: 

Zowel NFP/FiscFree® als BFN rekenen een vergoeding (administratiekosten e.d.) van 15% over de eerste €749,00 van de fiets en over eventuele accessoires. Daarnaast kan een eventuele restprijs ontstaan als de prijs van de fiets de uitkering en/of de vergoeding van uw werkgever overschrijdt. Zodra deze vergoeding én de eventuele restprijs door u aan Kok Fietsen zijn overgemaakt, wordt de fiets uitgeleverd.